Recomandări de lectură pentru cititorii comunității #1

Pentru că unii dintre noi încă se mai bucură de vacanță sau concediu, ne-am gândit că ar fi o alegere înțeleaptă să vă relaxați citind o carte bună, la umbra unui nuc, într-un hamac, pe plajă sau în vârf de munte. Iată câteva recomandări de carte venite din partea noastră:

Mândrie și prejudecată, de Jane Austen. Un clasic de-a dreptul, arhicunoscut, iubit și apreciat în toată lumea, din toate timpurile. O lectură perfectă pentru nostalgici și pasionații de romanțe credibile.
Împăratul muștelor, de William Golding, o lectură aparte, ușoară și totuși extrem de complexă, plină de neprevăzut și inedit.
Bunica mi-s zis să-ți spun că-i pare rău este un roman de-a dreptul sublim! Deși pare în aparență o ficțiune pentru copii, reprezintă o carte de o profunzime desăvârșită, potrivită pentru toate vârstele.
Mic dejun la Tiffany de Capote e genul de carte care nu are nevoie de niciun fel de descriere. Un roman light, potrivit pentru finele lui septembrie, cu o acțiune interesantă și personaje care cuceresc prin naturalețe și ingeniozitate.
Cel mai mic sărut pomenit vreodată vine de la un scriitor poate mai puțin cunoscut, dar e o lectură desăvârșită prin simplitate cu care a fost scrisă. O poveste de dragoste aparent banală, presărată cu inedit, poate chiar tentative de science-fiction pe alocuri.
Mică istorie a unui secol mare e un altfel de roman: o analogie de povestioare cu tâlc despre istoria poporului român. O altfel de istorie, captivantă și amuzantă, sarcastică și plină de învățături, pentru cei care vor o doză de istorie altfel.
Surorile Bronte nu au nevoie de nicio descriere, cum nici La răscruce de vânturi, romanul lui Emily, nu are. Deși un clasic, dacă nu l-ai citit, trebuie musai! O lectură plină de răsturnări inedite de situații, niște personaje impecabil creionate, alături de care vei plânge trăi senzații interesante pe cinste!

Cam atât de data asta! Revenim săptămâna viitoare cu recomandări livrești cel puțin la fel de interesante! #eșticecitești #cărțilepefață #comunitateanoastră

sursă foto: instagram: @ariannalavinia