Obiceiuri sustenabile pe care trebuie să ți le însușești

Pentru că trebuie să avem grijă de Acasă: (a)casa noastră, țara noastră, planeta noastră, te invităm să încerci să îți educi câteva dintre următoarele obiceiuri:

🌍Colectează selectiv! Știi tu, hârtia într-o parte, plasticul în alta. E un pas mic, dar împreună putem să-l transformăm într-unul mare!

🌍Încarcă-ți gadget-urile când au 10% baterie, și nu mai mult. Dacă ar sta constant în priză, nu ar fi sănătos nici pentru laptopul/telefonul tău, dar nici pentru mediu.

🌍Alege dușul, nu baia. Știm, știm, o baie cu spumă și săruri frumos mirositoare e un vis, dar încearcă să limitezi asta. La duș consumăm mult mai puțină apă, ceea ce este fix sustenabilitatea de care avem nevoie.

🌍Nu lăsa apa să curgă în timp ce îți periezi dinții.

🌍Două cuvinte: STICLĂ REUTILIZABILĂ! Nu doar că ajuți mediul, dar economisești și bani: ai salva 3 lei per sticlă de apă, nu e minunat?

🌍Încearcă să apreciezi mai mult lumina naturală. Pune-ți biroul la fereastră, unde e cea mai bună sursă de lumină.

🌍Nu face risipă. Ce înseamnă asta? Nu cumpăra mai mult decât știi că ai nevoie. Mergi la shopping de haine doar dacă știi că îți trebuie muuuuuusai ceva, și nu te lăsa condus/ă de implusuri. Totodată, regula se aplică și pentru cumpărăturile alimentare. Haideți să nu mai cumpărăm doar „ca să fie!”

🌍Ce-ai spune să….îți cumperi o bicicletă? Și să mergi cu ea la serviciu, nu cu mașina? Nu numai că Planeta ar arăta mai bine, dar toți vecinii vor fi invidioși pe gambele tale!

🌍Alte două cuvinte esențiale: SACOȘĂ REUTILIZABILĂ. Adică trăistuțele acelea faine, exact! Fie poți lua una din supermarket pe care să o tot folosești (costă tare, tare puțin), fie poți fi creativ și îți poți cumpăra una fancy și drăguță, din varietatea de pe piață.

🌍Și nu în ultimul rând, alege să cumperi la vrac. E mult mai sigur pentru mediu așa!

inspirație. instagram: @faraplastic

Deși n-am zis nimic poate revoluționar la prima vedere, o veche vorbă spunea că doar cu pași mici ajungi la stele. Să încercăm!

#COMUNITATEANOASTRĂ #(a)CasaNoastră