Despre

Comunitatea Noastră Piatra Neamt este o inițiativă locală care inspiră și conectează oamenii pentru a participa împreună la dezvoltarea comunității din care fac parte. Prin dezvoltarea comunității  se creează, implicit, un context sănătos pentru împlinirea țelurilor personale și profesionale dorite.

Inițiatorii acestui proiect sunt înainte de toate oameni doritori să facă bine, antreprenori locali, oameni care cred în puterea exemplului, a colaborării si împreuna au pornit proiectul Comunitatea Noastră convinși fiind că impactul este mult mai mare atunci când există un scop comun și resursele sunt reunite:

Fondatorii Comunitatea Noastră Piatra Neamț sunt antreprenori locali care își doresc cu sinceritate să ofere comunității, să o ajute să crească și să se schimbe în bine. Conceptul unei noi abordări antreprenoriale, în care se pune pasiune pentru comunitate, este unul cât se poate de asumat.

   Viziune
– cum arată lumea ideală în care dorim să trăim –

Orașul Piatra Neamț va deveni orașul reper în care fiecare membru al comunitatii are respectul față de aproape și sentimentul de apartenta la comunitatea per ansamblu. 

 Va deveni orasul in care să accesezi educația potrivită ție, să câștigi bani din munca care te inspiră, să dezvolți afaceri de succes, să trăiești o viață împlinită atât la nivel personal cât și profesional, toate realizate prin implicare si contributie comuna, de la mic la mare.

Misiunea noastră

Comunitatea Noastra îi reuneste pe toti membrii comunitatii pentru ca impreuna sa transformăm orașul într-unul cu care să ne mândrim și unde să ne bucurăm că trăim, implementând proiecte de dezvoltare socială, culturală și economică, proiecte cu accent pe educație și implicare comună, unde fiecare individ și organizație contribuie.


Valori  
– ce ne ține împreună și ne păstrează motivați –

 • Impact – Dorința de a face bine și doar bine
 • Altruism – Bucuria de a oferi fără să ai așteptări
 • Comuniune – Dorința de a trăi într-o comunitate unită
 • Implicare – Simț civic care ne motivează să nu rămânem indiferenți
 • Grija – Grija față de aproapele nostru, față de mediu și nu în ultimul   rând față de noi înșine. 

Obiective propuse

 • Conștientizarea publicului despre bucuria fiecăruia de a trăi într-o comunitate unde există respect față de aproape, față de mediu, față de comunitate. Acolo sunt bogății ascunse, prea puțin cunoscute și noi dorim să le prezentăm într-o formă educativă și inspiratională.
 • Implicarea fiecărui cetățean și instituție în dezvoltarea comunității prin proiecte coordonate de noi, Comunitatea Noastră, sau propuse și coordonate de alți membri ai comunității extinse.
 • Conștientizarea comunității despre importanța susținerii companiilor locale, care atunci când cresc generează noi locuri de muncă, contribuie la bugetul local, generează masă economică investită local, etc
 • Conștientizarea publicului general despre cum funcționează sistemul public, de ce și cum îl putem susține și dezvolta, pentru binele nostru al tuturor.
 • Ne dorim ca platforma Comunitatea Noastră sa devină locul digital de intalnire al comunitatii si        instrumentul principal în dezvoltarea comunității nemțene. 
 • Sa oferim exemple reper despre cum ar trebui sa fie realizata educatia, managemntul adminstratiei publice, incurajarea anterprenoriatului, dezvoltarea simtului civic, inlcuziunea sociala.

Cum vrem să ne atingem obiectivele

 1.  Realizarea unei structuri funcționale care să faciliteze dezvoltarea comunității din interior: membri sustinatori ai proiectelor Comunitatea Noastra, echipa angajati Comunitatea Noastra care sa asigure livrarea proiectelor, echipa voluntari, platforma online de informare si reunire (digitala) comunitate
 2. Implementare si atragere proiecte care contribuie direct la dezvoltarea comunitatii pe principalele arii de interes: educatie, ecologie, arta si cultura, incluziune sociala, antreprenoriat local, simt civic

Domenii în care activăm

#EDUInspiratie
#ECOImplementare
#Antreprenoriatlocal
#Incluziunesociala

TU CE FACI AZI PENTRU COMUNITATEA TA?