Site logo

Lucruri bune care se întâmplă în comunitatea internațională

Celebrăm lucrurile bune pe care le facem. Aici, acasă, în comunitatea locală, dar și în comunitatea internațională. Pentru că și peste hotare se întâmplă lucruri bune și sunt oameni care #FACBINE. Iată deci câteva lucruri din lume care ne redau speranța în puterea comunității:

🌍Australia e prima țară în care se elimină un tip de cancer. Astfel, în 2028 se preconizează că nu va mai exista cancerul cervical, datorită unor tineri cercetători. În doi ani va fi considerat chiar un tip rar de cancer, ceea ce nu poate fi decât bine.

🌍O clinică din Statele Unite lucrează la perfecționarea unor pastile care să poată trata autismul.

🌍Oamenii de știință au realizat un sistem prin care apa din ocean se poate transforma în apă potabilă, ca să nu mai fie necesar să se comercializeze (atât de multe) sticle de apă de plastic. There is no planet B!

🌍Hiperbuclele, hyperloops-urile mai precis sunt un copil al minții lui Elon Musk, care este o combinație între un avion Concorde, un proiectil electromagnetic și o masă de hochei aeriană, spune inventatorul. Construirea hiperbuclelor a început momentan în SUA, Slovacia și Cehia. E chiar și o propunere prin care Musk sugerează că zidul SUA/Mexic ar trebui înlocuit de un hyperloop.

🌍NASA pune la dispoziția publicului toate cercetările efectuate pe gratis. Deci avem toți acces la informație, mai trebuie doar bunavoință de a o studia!

🌍Și nu în ultimul rând, s-a dovedit că în Botswana, câinii comunică prin…strănuturi! Nu e poate o descoperire la fel de mare ca celelalte, însă e cu siguranță cea mai drăguță!