Site logo

Anda Brasoveanu

În primul și în primul rând vreau să mă prezint (sunt Brașoveanu Anda) și să pornesc de la ideea că această mini-împărtășire de gânduri cu tine va fi, sper eu, neplictisitoare și benefică. Așadar, am să îți spun cateva idei despre ce înseamnă din punctul meu de vedere voluntariatul și la ce-mi folosește (în prim plan, sufletește) .

Voluntariatul reprezintă clar un ajutor neplatit  adus de omenire pentru comunitate, dar definiția asta o poți  găsi și în dicționar , așa că voi merge puțin mai departe. Voluntariatul pentru mine reprezintă o relaxare, o evadare din problemele de zi cu zi pe care mi-o ofer de câte ori am ocazia. Fac de ceva timp voluntariat. Nu știu dacă pot preciza prima data sau primul loc unde am făcut voluntariat și asta nu din cauza faptului ca aș face de 10 ani de zile, ci pentru că am facut voluntariat oriunde am apucat ,de câte ori mi s-a ivit ocazia. 

Cred că voluntariatul reprezintă orice intenție bună adresată oamenilor. Am ajuns să cred că și să ajuți un om de pe stradă ce nu poate merge reprezintă voluntariat. 

În orice tip de voluntariat organizat (mă refer la locuri concrete cu planuri bine stabilite), te dezvolți. Te dezvolți ca persoană. Prinzi îndemânare, prinzi curaj, pentru că vei fi pus în viața în fața unor obstacole și va trebui să știi cum să treci prin ele. Voluntariatul te poate face să te gândești ,poate mai atent asupra a ceea ce te înconjoară și asupra nevoilor societății. 

Sunt foarte mândră de toate voluntariatele la care am participat și la care particip (da, voluntariatul te face să te simți și mândru). Sunt voluntar de mai bine de 2 ani în cadrul Teatrului Tineretului și de câteva luni sunt voluntar și în cadrul Comunității Noastre.  Exact cum și numele o exprimă, Comunitatea Noastră este o asociație ce desfașoară diferite activități pentru oameni, cu oameni. Recent, în cadrul sărbătorilor de iarnă, am finalizat un proiect denumit ‘Daruri pentru bunicii comunității’, ce se desfașoară anual de câțiva ani încoace. Comunitatea Noastră are în vizor o sumedenie de activități și de proiecte în care și  tu ar trebui să te implici (proiecte educaționale, de ecologizare, antreprenoriat și incluziune socială)

Voluntariatul te învață foarte bine să comunici, să te organizezi, să lucrezi în echipă.  Îți antrenează mintea, te face mult mai capabil de a găsi soluții rapide și nu în ultimul rând, te face activ.

Te face să trăiești. Te face să te simți implicat în ceva, că aparții undeva. Probabil ăsta e unul dintre motivele pentru care iubesc atât de mult voluntariatul și pentru care mă simt atât de mândră de fiecare data când reușesc ceva.

Voluntariatul e ca o carte bună. Nu-l mai lași din mână până nu-l finalizezi și ți-a provocat o anumită stare pe care o vei păstra în inimă mult și bine.