Snake Tech

Snake Tech este echipa de robotică a Colegiului Naţional ,,Petru Rareş” din Piatra Neamț, echipă ce și-a început activitatea în anul 2016.

” În prezent este formată din 22 de membri şi 10 voluntari. Elevii sunt coordonați de dir. prof. Oniciuc Grigoruță, dir. adj. prof. Claudia Jora, prof. Sabina Savin și de un cunoscut costructor de roboți, domnul Constantin Nedelcu.

Activitatea financiar-contabilă este îndrumată de doamna economist Diana Vicol.

Pentru a distribui sarcinile echipei într-un mod eficient, echipa a fost împărțită în 2 mari departamente : tehnic și nontehnic. Membrii departamentului tehnic s-au grupat ulterior în : asamblare (mecanică), programare și imprimare 3D (Creo). Și departamentul nontehnic și-a distribuit sarcinile încă de la bun început, adoptând 2 direcții principale : jurnalul (cele 2 notebook-uri ale noastre) și marketing-publicitate.

Astfel, fiecare elev doritor să se înscrie în echipă găsește un departament pe placul său unde își poate demonstra calitățile. Desigur că în echipa noastră, la fiecare decizie a unui departament, iau parte toți membrii indiferent de sarcinile pe care le au, fiind de multe ori decisivă părerea unor persoane ce văd altfel lucrurile și “think outside the box”. 
Consemnarea în jurnal a fiecărui progres, chiar dacă este coordonată de departamentul nontehnic, are în spate munca unei întregi echipe, care se concentrează asupra fiecărui pas făcut pentru a-și maximiza eficiența.
„FIRST Tech Challenge România“ este singurul concurs internațional de robotică care are loc în România, la cea de a treia ediție anul acesta, iar în S.U.A. desfăşurându-se de peste 20 de ani. Competiția impune participarea obligatorie la meciuri demonstrative, participarea la jocuri de calificare regionale și faza națională ce s-a desfășurat în acest an la Sala Polivalentă din București, în perioada 22-25 martie 2019, în ringurile de luptă concurând 120 de roboți realizați de echipe de elevi din toată țara alături de echipe din Republica Moldova, Ucraina, Rusia.

La faza regională din acest an, de la Iași am câștigat primul nostru award în cadrul competiției, Rockwell Collins Innovate Award, ce este acordat echipelor ce reușesc să transpună design-ul inovativ al robotului lor în aplicații specializate de modelare 3D precum Creo. Una dintre misiunile concursului la care am participat a fost de a răspândi pasiunea pentru domeniile STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) în comunitate. Astfel, am organizat în cadrul școlii, dar și în afara acesteia numeroase evenimente prin care fiecare membru al echipei și-a prezentat munca, stârnind interesul celorlalți.”